Portræt

Tobias Fuglsig kører med på Team WestcoastMX og er med i Kolding

Artikel foto: Tobias Fuglsig

Crossbladet har fået en snak med den 13årige Tobias Fuglsig, der kører med på Team WestCoastMX, og er med på træningscamp 2023, hos Kolding Motocross Klub.

Vi har fået os en snak med den 13årige Tobias Fuglsig, der har hjemmebane i Haderslev, og som er med på træningscamp 2023, hos Kolding Motocross Klub. Tobias var ude og se Mathiaz Madsen kører motocross, sammen med hans mor, og allerede her forsøgte Tobias, at overtale sin mor (Randi) at lige præcis dette, var noget som han gerne ville være en del af. Mor Randi var dog langt fra overbevist, så Tobias lånte en “Kina Crosser” af Mathiaz´s far, Morten Madsen.

Fik overtalt mor i 2021

Det lykkedes til sidst, for Tobias, at få overtalt sin mor, i oktober måned 2021, at han altså skulle have en rigtig crosser, og begynde med sporten, på lige fod, med andre unge. De fik købt maskinen, men Tobias kom først i gang med at køre i starten af 2022, og nu er han godt i gang.

Team WestCoastMX

Morten Madsen, der er Team chef for Team WestCoastMX (Mathiaz´s far), fik også Tobias med på deres Team, så man får en masse ekstra rabatter, og tilbud om Team træning, med videre. Nu har Tobias ikke kørt så lang tid, men han har allerede fået sig en masse fede oplevelser, gennem sporten, blandt andet Mikkel Haarup træning på Uhrebanen, hos Herning Motocross, og det var Nice!! som Tobias sagde det, mens vi fik en sludder med ham i campingvognen, i ryttergården, i Kolding.

Artikel foto: Tobias Fuglsig ( til venstre)

Er godt med i Landsdelsmesterskab Syd

Tobias har ikke vundet nogle løb endnu, det har han stadig til gode, men han ligger i skrivende stund, samlet 3ér i hans klasse, til Landsdelsmesterskab Syd, hvor den sidste afdeling, skal køres i oktober måned. Så den afslutning må han vente lidt på endnu, men så kan han gøre sig mere klar, og blive endnu bedre, specielt med denne træningscamp, hos Kolding Motocross klub, hvor han er med.

Tobias Fuglsig roser trænerne, og siger han får rigtigt meget ud af det, som de træner, og har trænet de sidste par dage, og han kan personligt mærke fremgang.

Drømmen om DM podieplads

Mange tænker VM, når man spørger dem, men så langt er Tobias slet ikke med sine fremtidsplaner, for hans drøm lige nu, er en DM Podieplads, i B-klassen. Det er bestemt realistisk, og det er sundt, ikke at sigte for højt, når man sætter sig nogle mål.

Vi tror det nok skal komme til Tobias, for han ved hvad han laver på banen, og i takt med han ikke har kørt så længe, så er han altså kommet godt efter det. Vi tror på den DM podieplads.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk