Portræt

Zander K. Kristiansen vil ud at køre større løb i udlandet i 2024

Artikel foto: Zander Keller Kristiansen

Vi har fået en snak med den 19årige Zander Keller Kristiansen der allerede har været ude og snuse til de større udenlandske løb, med stor succes. Han har brugt det seneste år på at lade op, men nu er han klar på nye oplevelser i 2024.

Zander Keller Kristiansen på 19, går lige nu i 3g på Handelsskolen i Silkeborg, og han er en af de Danske Quad kørere, man møder ude i landet, både til træning og løb. Vi stødte på Zander første gang i Møldrup, uden at vide at det var ham, men her kunne vi se at det var en gut med fart på. Sidenhen har vi mødt ham en del gange på Uhre hos Herning Motocross, hvor han også har hjemmebane, og jo mere vi er begyndt at kende til ham, så kunne vi også fornemme, at der gemte en sjov historie hos den robuste unge mand.

Kom tidligt i gang

Vi fik en snak med Zander, hvor han fortalte, at han kom ret tidligt i gang, for han var bare 3år, da han sad på en quad første gang, og siden da, så er det gået stærkt. Zander har været igennem en del klasser og størrelser maskiner gennem tiden, også selvom han kun er 19år gammel.

Har været A-kører i fire år

Denne 2023 sæson, som har været en stille en af slagsen, er Zander´s fjerde år som A-kører, på hans Honda 450cc. Han har prøvet lidt af hvert allerede, trods sin unge alder, med flere titler, og deltagelse ved Quad of Nations, hvilket nok er noget af det største, en Dansk kører, kan være en del af, hvor han deltog for første gang i 2022, og meget gerne vil være med igen.

(artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Zander Keller Kristiansen

Vandt det Hollandske Mesterskab i 2022

Vi skal lige skrue tiden tilbage til 2022, for det var her han hentede sin til dato, største sejr, ved det Hollandske Mesterskab, der blev kørt over otte afdelinger. Her fik han en vild start på serien, med en tredjeplads, endda i A-gruppen, som han tidligere, slet ikke har kunne kvalle sig ind til. (B+A-kørere, kører sammen). Herefter havde Zander en meget stabil sæson, med flere top fem placeringer, i serien, der gjorde udfaldet. Men han kom ikke sovende til denne titel, da første- og andenpladsen var meget tætte, med ganske få point, og endda a point, inden de to sidste heat, skulle køres 17. september 2022, men det hele lykkedes, trods diverse uheld, der følger med, og Zander kunne krones som en sand mester, efter to sejre i en B-finale på dagen.

Havde brug for at trække sig

Denne 2022 sæson tog pænt hårdt på det hele, og herefter kunne Zander mærke, at han havde brug for at trække sig lidt fra det hele, og bruge lidt mere tid sammen med vennerne. Det var ikke så meget den del med at tage i byen og feste, bare at komme lidt væk fra alt det med Quad, og hvad der hører til, når man skal køre på topplan, gennem et helt år.

Har flere DM titler, bare ikke i den store klasse

Zander fortæller videre til crossbladet, at han har vundet de Danske Mesterskaber fire gange, men mangler den store klasse som A-kører, og det er noget han sigter efter i 2024.

(artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Zander Keller Kristiansen

Er begyndt at snakke om 2024

Vi har mødt Zander på Uhre i 2023, mest til deres klubmesterskaber, men han har ikke kørt så meget, men nu er lysten, stille og roligt ved at vende tilbage. Zander og hans far er så små begyndt at snakke om 2024, hvor lysten til at køre ræs, er kommet tilbage, og her nævner han flere løse planer. Udover at vinde DM i den store klasse, så vil Zander ud at køre nogle af de store Tyske løb, og på den måde håbe, at han kan gøre sig fortjent til at køre med i Quad of Nations igen.

Vi er ret sikre på at han nok skal komme ud og lave nogle gode resultater i 2024, for han skal jo ikke ud at bevise for nogen, at han godt kan køre, det har han selv bevist.

Vi ønsker Zander Keller Kristiansen, held og lykke med 2024 sæsonen.

Du kan følge med i hans bedrifter, på blandt andet Instagram, på hans profil zander_kristiansen

 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk