Motocross Nyheder

Der er kommet meget mere fokus på motocross og de nye kørere

Artikel foto: Minicross banen, Kolding Motocross Klub

Ved vores besøg i Kolding Motocross Klub, kunne vi se at man nu gør meget mere for Motocross og ikke mindst de nye kørere.

Der er rigtigt mange nye ting, som crossbladet skal forholde sig til, og selvom det måske virker som en lidt umulig opgave, at samle op på mindst 30års fravær, fra sporten, så bliver vi endnu mere nysgerrige. Der er sket en kæmpe udvikling på mange fronter, og de fleste af dem er heldigvis på den positive side, for motocross, er ikke bare motocross mere, men en udviklingsproces for at skabe et så vidt muligt, bredt format af foreningslivet, og have så mange tilbud tilgængeligt, som muligt.

Minicross banen

Crossbladet snakkede med formanden hos Kolding Motocross Klub, Jan Feddersen over et par gange, for han skulle jo også holde styr på kørerne, der skulle træne. Man kunne virkelig se at han brændte for dette, og havde et glimt i øjet, når han fortalte om klubben, hvor han flere gange, blev ved med at vende tilbage til minicross banen, og de helt nye kørere, som jo også er et grundlag for klubbens eksistens, frem i tiden.

Artikel foto: Minicross banen, Kolding Motocross Klub

De helt nye

Nu er det jo ikke kun på minicross banen, at man ser de nye medlemmer, for det kan lige så godt være venners, venner, som opdager sporten, og gerne vil ud og prøve sporten. Vi så flere nye på den store bane også, og vi fik fornemmelsen af, at der faktisk var en fin tilgang med nye kørere, blandet sammen med de lidt mere erfarne, som trænede på banen, og bestemt ikke holdte sig tilbage.

Se også: Crossbladet brugte en lørdag i Kolding Motocross Klub

Fordelen med det store område

Klubbens fordel i Kolding, som vi ser det, er at de kan have meget mere end “bare” motocross, samlet et sted, og det er også noget nyt, som crossbladet skal til at forholde os til, i takt med flere besøg i klubberne. For det er jo ikke kun Quads som vi så på Uhrebanen, men blandt andet Enduro og Trial, der er lagt sammen med motocross, hvilket de så også har pladsen til, hvilket bestemt er vigtigt. De tre sportsgrene, har meget mere til fælles, end man måske lige tror, og nogle dyrker også en eller flere på samme tid.

Hvad er Enduro

Det er i sin enkelthed et udholdenshedsløb i terræn, på ruter der er afmærkede. Vi har set det tidligere på motocross maskiner, i blandt andet militært terræn, og det stiller store krav køreren og ikke mindst maskinen. Det er blevet mere populært i Danmark med tiden, og KMCK kan altså tilbyde et lækkert spor på hele 8km, rundt om, blandt andet deres store motocross bane.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Enduro spor, Kolding Motocross Klub
Artikel foto: Enduro spor, Kolding Motocross Klub
Artikel foto: Enduro spor, Kolding Motocross Klub

Trial

Klubben i Kolding kunne også tilbyde Trial, hvilket man også ser nogle motocross kørere dyrke, for her skal man kunne holde balancen, i takt med at komme fra punkt til punkt. Trial køres om søndagen i Kolding, så vi fik ikke set nogle aktive maskiner på vores besøg, og da vi rundede området, så var der nogle gravemaskiner i gang med at bygge banen om, så det kigger vi på næste gang.

Mange tilbud samlet et sted

Det var lidt overvældende at se så mange tilbud, samlet et sted, og vi er helt klar over, at sådan er det slet ikke alle steder i Danmark. Men det er faktisk lidt sjovt, for vi så ikke en speedway bane i Kolding, hvilket man ellers normalt ser mange andre steder, men så havde de så meget andet.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk