Quad Nyheder

Quads trænede side om side med alle motocross kørerne på Uhre

Artikel foto: Viggo Søe (Træningslederen´s søn)

Det er et nyt billede, crossbladet skal vænne sig til, nemlig en masse Quads på de Danske motocrossbaner.

Igen skal vi lige 30år tilbage i tiden, da crossbladet, selv var aktive, for allerede her begyndte der at dukke quads op på landets motocross baner. Dengang var de på de såkaldte “kinøjser maskiner” som mere eller mindre raslede fra hinanden, og dengang grinede vi bare lidt af dem, og sagde “det der bliver aldrig til noget” !. Men vi tog fejl, for det blev faktisk ret stort i Danmark, men det boomede for nogle år siden, og er desværre nedadgående, men det kan have sine grunde.

Mange Quads på Uhre

Til vores store overraskelse, så var der faktisk mange quads til åbningsdagen af Uhrebanen, hvor alle blev sluppet løs, ligesom når køerne skal på græs. Både Quads, og de almindelige to-hjulede motocross maskiner, trænede side om side, og det fungerede rigtigt godt. Hvis der kom en der var langsom (to eller fire hjul), så gør man jo bare det, som alle normalt gør, man kører udenom, og der var slet ikke nogle farlige situationer, som vi oplevede det, og crossbladet var lidt over det hele.

Artikel foto: Blæksprutten Tom Søe, skruer i sønnens Quad

Nogle klubber udelukker dem

Der er lille smule støj, udenfor banen, i forbindelse med de kære Quad, for nogle klubber har udelukket dem, og andre er begyndt at følge trop, også selvom de har samme licens, og vilkår som motocross kørerne. Crossbladet har på ganske kort tid, hørt flere forskellige versioner om, hvorfor det ikke kan lade sig gøre, og hvorfor det burde kunne lade sig gøre.

Vi holder os neutrale på dette punkt, men hører gerne hvad “begge lejre” har at sige, og vælger på ingen måder side, for alle er jo bare mennesker, der vil det bedste for klubberne, og ikke mindst deres unger, uanset om maskinen har to eller fire hjul.

Fremtiden

Vi må jo bare indse at Quad er kommet for at blive, og det er noget man skal vænne sig til, også her på crossbladet, for vi kommer jo til at møde dem igen, på landets mange baner. Den oplevelse tager vi naturligvis med, og mon ikke der også kommer en artikel eller to, ud af det.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk