Grøn omstilling

Der sker mange ting med miljø og grøn omstilling med motocross

Artikel foto: Tearoff Brille med opsamler – Briller fra WestcoastMX

Der er kommet langt mere fokus på miljø og grøn omstilling i motocross, og det syntes vi er interessant.

Dengang crossbladet var aktiv i sporten, var der naturligvis fokus på støj, som altid har været et problem i denne sportsgren, men dette, og meget andet er kommet langt mere i fokus, i nyere tid. Grøn omstilling, er noget alle snakker om, og hvis vi skal redde vores efterkommere, så er det nu at der skal ske noget, og hjælper ingen, at man sætter sig ned og snakker om det, uden at handle.

Artikel foto: Tearoff Brille med opsamler – Briller fra WestcoastMX

Briller med Tearoff og opsamler

Der skal eksempelvis fra 2023, være opsamler på briller med Tearoff (artikel foto), så når man trækker det stykke plastic af brillen, for at kan se, bliver samlet op, og ikke ryger af på banen. Der må have været et kæmpe arbejde i at, samle dem op, efter rigtigt mange år, uden denne lov, og opfindelse på brillen. Vi snakkede med WestcoastMX om dette, ved vores besøg, og tog i denne forbindelse et par billeder, så man kan se, hvad der snakkes om, i denne forbindelse. De har brillerne på lager, men det er kun en brille med tearoff, for der findes, så vidt vides ikke briller med rolloff OG tearoff, samt opsamler. Den sidstnævnte kombination var meget populær i “vores” tid, for så kunne man trække tearoff af, efter starten, og bruge rolloff, den sidste tid af heatet. Mon ikke det også kommer en dag.

Miljømåtter

Det er også nyt for crossbladet, selvom det har været et krav, i efterhånden mange år, og det syntes vi faktisk er en god ide. Der har endda også været en anden løsning, med en kasse, eller lignende under, til at samle op, men det var vist ikke pokkers praktisk. Miljømåtterne er nemme at håndtere, og samler eventuelt spild op, eksempelvis kølervæske eller olie, af enhver slags.

EL-Crosser

Rigtigt mange snakker om de nye EL-Crossere, der snart indtager Danmark, og med den kraft de nu har, så bliver det formentlig nok fremtiden. Men det er ikke bare det, at man kører på el, de siger jo nærmest ingenting, så støjproblemet, vil blive sat kraftigt ned, ja man kan jo næsten ikke høre dem. Hvad betyder det så? Ja hvis alle kører på sådanne maskiner i fremtiden, så kan der komme flere træningsdage, ja man kan måske kører hver dag, og ikke nok med det, så kan banerne også laves tættere på bebyggede områder, uden at der kommer problemer ud af dette. Der er stadig lang vej, til at dette sker, men det er bestemt muligt.

DMU – Grønt Forbund

Dansk Motor Union (DMU) arbejder faktisk allerede nu, meget med den grønne omstilling, og har gang i en masse spændende projekter, der bestemt at værd at holde øje med. Grønt Forbund, som de kalder det, og her har de en god informationsside, hvor man kan få komplet indsigt i det som de laver, men du kan også læse om, hvor du, eller din klub/forening, bliver en del af projektet.

Læs mere om Grønt Forbund hos DMU


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk