Portræt

Frederik Jensen er glad for at få chancen på Team Rhino Racing

Artikel foto: Frederik Jensen

Crossbladet har fået en snak med Frederik Jensen, der er glad for at få chancen, på det nye Team Rhino Racing.

Vi har fået en snak med den 16årige Frederik Jensen, der til dagligt går på EUD Techcollege i Aalborg, og som netop er kommet med på det hele nye Team Rhino Racing. Det er et team, som Frederik´s far, Michael Jensen har skabt, men det er ikke ensbetydende med, at man bare kommer med, fordi man er søn af team chefen, for det kræver hårdt arbejde, og man vil det.

Blev tvunget i gang

Det lyder lidt hårdt, når man først hører det, men en ven af familien præsenterede en ATV for dem, og det var Frederik ikke meget for, men prøve det, det skulle han altså. Herefter fik de en trial maskine, og dernæst en 85cc, og så var Frederik solgt. Da Frederik havde fået sig en rigtig crosser, så kørte han lidt på baner, og marker, og hyggede sig, men han ville gerne lære mere.

Artikel foto: Frederik Jensen, Jakob Frandsen og Nichlas Bjerregaard

Har kørt motocross siden 2022

Frederik Jensen satte sig første gang på en MXér i juni måned 2022, og kørte sit første MX Løb på Uhre, i Juni måned 2023. Herefter er det gået stærkt, og fremgangen har været tydelig. Det er blandt andet noget som crossbladet har lagt mærke til, gennem denne 2023 sæson, og specielt hos Thy Motocross Klub, hvor vi mødtes, for her var det en tydelig forvandling, med masser af fart.

Fik chancen på Team Rhino Racing

Da vi snakkede med Frederik, så kunne man tydeligt høre på ham, at han var stolt, og enormt glad for, at hans far Michael Jensen, ville give ham denne mulighed, og køre med på dette team, for det er lidt uvirkeligt. Det er jo noget, som kræver et stort arbejde, og man skal jo ville dette projekt, og det er noget som Frederik går 100% allin på.

Frederik fortæller at han ved siden af skolen, træner efter et program, hans mor Tanja har lavet i fællesskab med nogle bekendte, der har styr på denne del. Her er det blandt andet arme og ben, så han kan få opbygget noget form, som det kræver. Det koster så også lidt på den sociale konto, da Frederik må sige nej til de mange byture med vennerne, men de forstår naturligvis.

Artikel foto: Nichlas Bjerregaard og Frederik Jensen

Ingen fast træner tilknyttet

Frederik eller Team Rhino Racing har nogen fast træner tilknyttet (ikke endnu, i hvert fald), men de har benyttet sig af Nichlas Bjerregaard nogle gange, og Kenneth Kaalund, på en tur til Italien. Her har Frederik lært mange gode ting, hvilket man også kan se i udviklingen, på kort tid.

Drømmer om A-DM

Om Frederik Jensen skal fortsætte på 125cc, eller om han skal op på 250/450, det må tiden vise, men drømmen er uden tvivl at komme til at køre A-DMér med dem han ser op til. Nichlas Bjerregaard er en af dem, der står højest på listen, når man spørger om dette. Hvis man kigger lidt udenfor landets grænser, så er ADAC jo noget der trækker i alle, og dette vil Frederik også gerne være en del af.

Artikel foto: Frederik Jensen, Team Rhino Racing

Hvor er de fedeste baner i Danmark

Det er altid et sjovt spørgsmål, for der bliver tænkt godt igennem, når man spørger kørerne om dette, men Frederik fandt rimelig hurtigt frem til Dall, og Morsø.

Spændende fremtid

Vi må se hvad fremtiden bringer, men når man som ny kører får lov til at køre med toptunede kørere på et team, så er man absolut godt inde. Vi glæder os i hvert fald til at følge dette.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk