Grøn omstilling

Herning Motocross går gerne forrest og indfører pant på tearoff

Artikel foto: Tue Lassen, formand for Herning Motocross

Vores seneste artikel med tearoff har fået sat gang i debatten, og det skaber gode ideer, også hos Herning Motocross.

Vores artikel med tearoff opsamleren har sat debatten i gang, i Danmark, hvor vi kunne se at nogle ikke havde fået læst artiklen, og kommenterede ud fra overskriften. Nogle havde dog været igennem hele artiklen, og har efterfølgende fået en god ide til, hvordan man eventuelt kunne beholde tearoff, bruge dem overalt, hele året, i stedet for at afskaffe dem, og på samme tid få ryddet op.

Der skal da pant på tearoff

Torsdag var crossbladet på Uhre, og i denne forbindelse fik vi en snak med Tue Lassen (artikel foto), der er formand for Herning Motocross. Her snakkede vi om emnet, og hvordan man eventuelt kunne bruge tearoff hele tiden, både til træning og løb, og her kom han med ideen om, at man skulle sætte pant på tearoff. Panten endte med at blive sat til 2kr per tearoff, hvilket burde være nok til at de blev samlet op, både de nye der blev smidt, men også de gamle, der har lagt 30-40år tilbage i tiden.

Hvordan skal det så finansieres

Tue mente at man i bund og grund, kunne tage det fra registreringsgebyret, på hver enkelt kører, der tilmelder sig et løb, enten almindeligt eller ved eftertilmelding. Man skal bare hæve dette gebyr med 5 eller 10kr per kører, der så går til pant af gamle og nye tearoff.

  • Eksempelvis – Crossbladet Cup koster 250kr, og det skal så hæves til 260kr, og eftertilmelding skal være 420kr i stedet for 410kr. Det er et lille beløb, alle burde kunne slippe.

Hvem skal så samle dem op

Klubbens medlemmer, frivillige, store som små, hvem skulle ellers? Der er pant på dem, og det kan gå hen og blive til en god skilling, for der er altså stadig meget derude, specielt mellem banestykkerne, hvor vi kommer, og noget er mere synligt and andet.

Der er ingen tvivl om, at der kan være nogle gode lommepenge at hente til de mindre kørere, og der formentlig også vil gå sport i, hvem der kan samle flest, og så endda på samme tid, rydde op, og fortsat have plads til tearoff i sporten.

Herning Motocross går forrest

Tue Lassen fortalte til crossbladet, at dette skal prøves af, og derfor indfører de 2kr i pant på alle afleverede tearoff, man finder på Uhrebanen, hos Herning Motocross lørdag 24. Juni 2023. Dette skal helt sikkert prøves af fortæller Tue videre, og siger at Herning Motocross vil annoncere dette til morgenmødet, ved Quad og Sidevogn DM 2023, lørdag morgen.

Der bliver ikke pålagt noget ekstra gebyr for kørerne lørdag, for Herning Motocross betaler dette, fra deres egen kasse, og vil gerne være med til at gøre en ekstra indsats for miljøet, også gerne med en løsning der virker for alle, hvor tearoff bliver.

Vi skal starte et sted

Der er uden tvivl andre ting, der er større problemer, men hvis der skal gøres noget i forbindelse med grøn omstilling, så skal der ske noget, i stedet for at sidde på hænderne. Hvis man nu viser at man gerne vil gøre noget, og rent faktisk gør noget, som dette tilfælde, så er man i gang.

Pengene man kan tjene ved at samle gamle / nye tearoff, hos Herning Motocross lørdag 24. Juni 2023, kan man købe slik for i deres kiosk, til Quad og Sidevogn DM 2023.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk