Grøn omstilling

Tearoff opsamler virker langt fra hensigten og det flyder med dem

Tearoff, Plastic, Motocross, Grøn Omstilling, MX, Motocross Nyheder, MX, Nyheder, Crossbladet
Artikel foto: Tearoff på afveje

Tearoff er blevet forbudt at bruge, med mindre man har opsamler på, men de virker langt fra hensigten.

Crossbladet har efterhånden fået besøgt mange motocross baner, rundt omkring i Danmark, og her tegner der sig et solidt billede af, at det fortsat flyder med tearoff. Nogle baner har flere end andre, og det kan godt være at nogle klubber gør en indsats for at få dem væk, men desværre ikke nok. Nogle steder der flyder det med plastic, og her burde man gøre lidt ekstra for at få dem fjernet fra baneområdet, selvom det kan virke som et evighedsprojekt, som baner der har mange sten.

Tearoff opsamler virker ikke

Vi syntes nu at tearoff opsamleren er smart lavet, men det virker slet ikke, for når køreren trækker en tearoff af på brillen, så burde den blive på opsamleren, men det gør den ikke. Køreren trækker jo nogle gange, hårdere til, og så ender det med at man flår den helt af, også fra opsamleren.

Hvad gør man så..

Altså det er forbudt at bruge tearoff, med mindre man har opsamler på, men hvad gør man så, når køreren alligevel får smidt en tearoff, der burde være på opsamleren. Det er et problem, og der bør helt sikkert laves en bedre løsning, for man kan jo ikke straffe en kører, der gør tingene efter reglerne, men får dem smidt, fordi løsningen ikke er holdbar.

Se også: Herning Motocross går gerne forrest og indfører pant på tearoff

Delte meninger

Vi kan fornemme at Danskerne er splittede, når man snakker om dette emne på landets baner, hvor nogle ønsker det helt skal afskaffes, mens andre mener der bør laves en langt bedre løsning. Vi kender en løsning, der kan afhjælpe problemet, med at trække dem helt af opsamleren, men som det ser ud lige nu, så er løsningen meget dyr at lave, taget i betragtning af, hvad tearoff og brillen koster.

Bør klubberne gøre mere

Ja, helt enkelt, så bør klubberne gøre en lidt større indsats med opsamlingen af gamle tearoff på deres baner, og her ved vi godt, at nogle klubber er større end andre, og nogle har flere ressourcer, end andre, men hvis man alligevel går en tur på banen, og ser dem, så tag dem i lommen. Crossbladet samler dem også op, når vi ser dem rundt omkring, og hvis har tid til det, for vi har jo også nogle projekter, der skal passes.

Kan forbundet gøre noget

Som vi ser det, ja så kunne de faktisk godt gøre en forskel, og lave en klubløsning, hvor man lavede en pulje, hvor klubberne kunne indsamle tearoff og få eksempelvis 20øre per opsamlede tearoff og indleverede, hvor man så efter en endt sæson, gav pengene til klubkassen.

Der er naturligvis mange måder at gøre det på, men som vi ser det, kan det være med til, at der blev ydet en ekstra indsats, selvom vi også ved, at mange allerede gør et kæmpe arbejde, for at holde områderne så rene som muligt.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk