Portræt

Jakob Frandsen ser frem til en vild sæson med Team Rhino Racing

Artikel foto: Jakob Frandsen, Team Rhino Racing

Crossbladet har fået en snak med Jakob Frandsen, der også er med på det spritnye Danske Team Rhino Racing.

Team Rhino Racing blev crossbladet præsenteret for hos Thy Motocross Klub, og her var en af kørerne Jakob Frandsen, der ikke bare er blevet en del af dette nye team, men på samme tid, er rykket op på en større maskine, som han prøvede for første gang i Thy. Jakob Frandsen er 17år, og har færdiggjort 9. klasse, og sidenhen haft et fritidsjob, og satset alt på motocross. Jakob der har hjemme i Vesløs, sad første gang på en crosser, som 6årig, og siden er det bare gået frem, på mange områder, hvilket man også kan se i dag, men der er stadig mange ting der kan forbedres.

Hård ung mand

Trods sin unge alder, så har Jakob Frandsen allerede gjort sig bemærket på den Danske, og udenlandske motocross scene, for i 2018 blev han Dansk Mester i 65cc, andenplads i DM 2022 Junior 125cc, og samlet DM 2023 Junior 125cc tredejplads, og en 12. plads i et heat, til en EM afdeling i Lommel. Men Jakob har blandt andet kørt et DM heat færdigt med et brækket kraveben, og afdelinger med brækkede fingre, alle for at sikre sig point nok, til at kunne cementere placeringerne.

Forventer stor udvikling

Der er slet ingen tvivl om at Jakob Frandsen glæder sig til at komme i gang på det nye Team Rhino Racing, hvor han også forventer at udvikle sig personligt, og som kører. Nu er det hele jo nyt, både med team og maskine, så den kommende sæson skal først og fremmest bruges til at køre det hele ind, og få sig en masse erfaring på den nye 250cc 4-Takt, som han blev præsenteret for i Thy. Den fysiske træning skal han ikke selv stå for at planlægge, den står Emil Larsen for, og her følger Frandsen, Emil´s program, og tager sig selv af diæten. På denne måde er det hele struktureret, og det kommer der naturligvis mere af, i takt med at teamet bliver kørt ind, og alle mand kommer i gang.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Jakob Frandsen, Team Rhino Racing
Artikel foto: Jakob Frandsen, Team Rhino Racing
Artikel foto: Jakob Frandsen, Team Rhino Racing

Elsker bare sandbaner

Vi spurgte ind til hvilke baner, han syntes var de fedeste, og det kunne Frandsen simpelthen ikke svære konkret på, men han elskede bare sandbaner, og jo sværere sandbanerne er på dagen, jo bedre. Med en opgradering af cyklen, var dog en specielt oplevelse for Jakob, på sandbanerne, for nu skulle man pludselig ikke køre så meget på koblingen, for trækket var der bare.

Træner meget på maskinen

Om sommeren, der træner Jakob Frandsen 1 -2  gange om ugen, og kører løb i weekenderne, og så ofte vejret nu tillader det, og ikke mindst banerne, i vinterperioden. Når det nye år starter, så skal Frandsen, start januar afsted til Spanien og træne i to måneder, så han er helt klar.

EM og VM

Der bliver nok at tage fat på i 2024, for den unge Jakob Frandsen, der blandt andet skal køre et fuldt EM program, og udvalgte VM afdelinger, som vi nævnte i artiklen fra Thy Motocross Klub, da crossbladet mødtes med Team Rhino Racing. Det bliver super spændende at følge en kører, der allerede kører hurtigt, og som kan udvikle sig endnu mere. Det ser vi frem til.

Tak til Team Rhino Racing

Jakob Frandsen vil gerne runde af med, at sige at han er meget taknemmelig for hjælpen, hos Team Rhino Racing.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk