Portræt

Melgaard vil være den første til at vinde DAM og DM i samme sæson

Artikel foto: Jacob Melgaard

Den blot 15årige motocross kører Jacob Melgaard fra Hadsund, vil være den første til at snuppe to DM titler på en sæson.

Crossbladet har fået en snak med den 15årige Jacob Melgaard, forleden da vi besøgte Hadsund Motor Sport, hvor han har hjemmebane. Jacob har lagt en vild plan for 2023, da han vil vinde både Dansk Amatør Mesterskab (DAM) hos DMCU, og Junior Danmarks Mesterskabet (DM) hos DMU.

Er vant til at stå øverst på skamlen

Jacob Melgaard er allerede nu, trods sin unge alder, allerede godt bekendt med at stå øverst på skamlen, når man snakker motocross, for han har vundet en masse løb. Når vi snakker titler, så har han også allerede nogle stykker af dem på listen, for han har vundet Danske Amatør Mesterskab i både 2020 og 2021, i DMCU, og hentet en femteplads til DM 2022, i DMU.

Læs også: Melgaards drøm er sat i bero med to brækkede håndled efter team træning

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Artikel foto: Jacob Melgaard

Første år på 125cc

De forgangne år, der har Jacob kørt 85cc, hvor han kørte pokkers hurtigt, men her i 2023, er han rykket op på en 125cc, og her kører han endnu hurtigere. Ja han kører faktisk så godt lige for tiden, at man høre flere uafhængigt af hinanden sige, at han måske er Danmarks bedste, hurtigste, og største unge talent lige nu, når man snakker med folk, rundt omkring på banerne i landet.

Vil vinde både DAM og DM i 2023

Hvis man spørger Jacob´s far (Poul) så har han sat sig nogle mål til denne sæson, og det er at vinde DAM, og komme i Top 5, til DM. Men Jacob har helt andre planer, han vil nemlig være den første til at vinde begge titler her i 2023, hvor han lige nu ligger ret godt placeret begge steder, og det er endda selvom han skippede den tredje afdeling af DAM i Billund, da han skulle køre ADAC.

Stillingen lige nu i Dansk Amatør Mesterskab (DMCU)

Artikel foto: Screenshot fra speedhive.mylaps.com

Jacob Melgaard er i skrivende stund 2ér, med blot et point efter den førende, hvor Jacob vandt de to første afdelinger i Grenå og på Mols. Se den komplette stilling her

Stillingen lige nu i Danmarksmesterskaberne (DMU)

Artikel foto: Screenshot, speedhive.mylaps.com

Her er Jacob Melgaard lige nu placeret på en fjerdeplads, og har også lagt sig en lille fin plan her, men den venter vi lige lidt med endnu. Se den komplette stilling her

ADAC kom på tværs

Mange motocross kørere drømmer om at køre med i ADAC serien, der endda også kommer til Honda Park i Randers om kort tid, men det er ikke alle der får lov. Man skal sende en ansøgning afsted, og hvis folkene bag, mener man kører hurtigt nok, så kan man komme på prøve. Jacob sendte en ansøgning afsted i 2022, men først i 2023, har han fået to prøveløb, et i Tyskland og så i Randers. Herefter vurderer de, om han er god nok til at fortsætte i serien, og det var årsagen til at han måtte skippe DAM 3, i Billund, men nu havde han jo en del point på kontoen, så det gik.

Hvad med Verdensmesterskaberne

Da vi spurgte ind til VM, så tøvede han lidt, for der var han slet ikke endnu, for lige nu var fokus på at vinde de to Danske mesterskaber. Det er nok den første kører, som crossbladet snakker med om dette, som ikke har en direkte plan for dette, men han vil dog gerne køre med, når han bliver 18. Drømmen, der virker noget fjern, er at blive Verdens Mester, mindst en gang, men det er ikke noget han som sådan, går og tænker på lige nu.

Vi glæder os i hvert fald til at følge hans drøm, her på crossbladet.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk