Motocross Nyheder

Crossbladet var med til årets første 2023 træning på Uhrebanen

Artikel foto: Kig udover ryttergården på Uhrebanen

Lørdag 4. Marts 2023 blev Uhrebanen åbnet for en masse maskiner, og nu er motocross sæsonen officielt startet.

Crossbladet forsøgte sig med en snigpremiere på Uhrebanen, men lågen var lukket, og da vi kom hjem, kunne vi se, at ventetiden ikke var så lang. For lørdag 4. marts 2023, der åbnede banen officielt, og her var crossbladet med, for der er jo en del, der skal samles op på. Vi ankom til banen klokken 09:00 lørdag formiddag, og her var der allerede dukket mange op, både kørere, og dem der skal holde det hele kørende, så selvom vi syntes at være kommet i god tid, så var kaffen allerede klar.

Rigtigt mange nye indtryk

Vi har gået og glædet os, sådan for alvor, det er ingen hemmelighed, for det er jo en stor klub, med en kæmpe stor bane, og med udsigt til en omgang sne og frost, ugen efter, så havde vi sat os selv op efter en masse fede oplevelser (og det fik vi). Der er kommet overvældende mange nye indtryk, efter denne tur, og det skal deles lidt op, for igen, så der der sket rigtigt mange ting siden, sporten var en del af hverdagen. Den første person som crossbladet valgte at spørge om et par ting, var simpelthen den nye formand (Tue), så her var vi godt inde.

Der blev udleveret en gul vest, så kørerne kunne se, at man traskede rundt i kanten af banen, når der skulle tages en masse billeder, hvilket som regel fortæller mere, end ord. Efter en kort snak, fik vi at vide, at der var kaffe på kanden, og så blev vi ellers sluppet fri på Uhrebanen.

Lækkert klubhus

Der var mange ting, der “lignede” det som man så for 30år siden, og alligevel ikke, for der var kommet et “nyt” klubhus, der blev bygget omkring 2016. Det var virkelig nogle flotte forhold, med kæmpe opholdsrum, og flot køkken, og så kunne de endda servere en god filterkaffe.

(artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: Klubhuset ved Uhrebanen
Artikel foto: Klubhuset ved Uhrebanen
Artikel foto: Klubhuset ved Uhrebanen

Omkring 150 medlemmer

Vi kunne sidde og snakke med formanden (Tue) i timevis, men han havde flere opgaver på åbningsdagen, så vi måtte spørge lidt til dem der kom ind og fik en kop kaffe. Vi fangede en der mente, at de var omkring 150 til 160 medlemmer her i opstarten af 2023 sæsonen, så det er stadig en stor klub, og der var også masser af live, selvom vi havde forventet mange flere, men der var en del baner i Danmark, der også åbnede denne lørdag, som crossbladet kom på besøg.

Masser af ræs på Uhrebanen

Kørerne var delt op i forskellige klasser, og så havde de løbende en periode, de kunne træne i, og det spillede bare. Dagens trænings leder Tom Søe, havde godt styr på det, og sådan en skal der være til stede, den dag i dag, hvis banen skal åbnes for kørsel. Det fungerede perfekt, og kørerne var gode til at skiftes, og da vi kørte omkring klokken 14:00, så var træningen fortsat, godt i gang.

Læs også: Quads trænede side om side med alle motocross kørerne på Uhre

Tre baner

Det er stort på Uhrebanen, hvor der er en mini bane, for helt nye kørere, hvor de så kan komme helt tilpas med sporten, og ikke mindst maskinen. Når man så er blevet lidt mere øvet, så er der en lidt større bane, udenom minibanen, hvor kan få endnu mere erfaring. Når man virkelig har fået styr på det hele, så kan man få lov til at køre på maxibanen, som er den helt store bane.

Det er ikke mange, som har denne luksus, men det er noget som gør køreren tryg, og samtidig får en god oplevelse, uden at blive presset, eller stresset, over at skal køre sammen med alle de “store” som kan virke overvældende.

(artiklen fortsætter under billederne)

Artikel foto: Træning på Uhrebanen
Artikel foto: Træning på Uhrebanen
Artikel foto: Træning på Uhrebanen
Artikel foto: Træning på Uhrebanen
Artikel foto: Træning på Uhrebanen

Åbne arme

Selvom det er 30år siden, at alt dette var en del af hverdagen, og der er sket meget, så er det præcis det samme miljø, man forlod dengang. Crossbladet blev taget imod med åbne arme, og det var som man, at man slet ikke har været væk. Vi mødte dog også nogle at de “gamle” fra dengang, som nu selv har fået børn, og bruger alt deres fritid på dem, ligesom vores forældre, gjorde ved os. Det har været så fed en dag, og når alle de mange nye indtryk er kommet igennem systemet (artikler m.m) så skal vi ud i landet, og opleve endnu mere, og her er de første planer allerede ved at være på plads.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk