Motocross Nyheder

Sådan oplevede crossbladet Classic Cross DM 2023 Finalen

Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023

Lørdag 23. September 2023, skulle den sidste afdeling af Classic Cross 2023 køres hos Kolding Motocross Klub.

Fredag 22. September 2023, der kørte crossbladet afsted mod en weekend med masser af spændende ræs, og her startede vi ud med at køre til Kolding Motocross Klub. Lørdag 23. September 2023, der skulle køres sidste afdeling af Classic Cross DM 2023, og her var det faktisk en smule usikkert, om det overhovedet ville blive gennemført, for vejret havde igen drillet, med masser af regn.

Smadret bane blev reddet

Ved ankomsten fredag, så røg vi hurtigt en tur ud på banen, for at se hvor slemt det var, for der var virkelig kommet meget vand i ugen, frem mod finalen. Kolding Motocross Klub havde virkelig gjort en kæmpe indsats for at redde banen, og det er altså en bane, som ikke er glad for vand. Lad os sige det således, at den var noget bedre end forventet, selvom den var pænt træls, mudret og blød nogle steder, så der skulle krydses fingre for at der ikke kom mere vand til løbet, men sådan går det jo aldrig. Det startede vådt ud, og med paraplyer, men vejret ændrede sig, og da formanden fik delt banen op i første heat, så gik alt udover forventning.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023
Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023
Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023

Høje forventninger

Ugen forinden finalen i Kolding, var crossbladet med til den sidste træning i klubben, og her var der virkelig godt vejr, og her steg forventningerne til finalen, som også var første gang, at vi skulle være en del af denne Classic Cross verden. Man hører jo mange ting, når man render rundt i alle klubberne, men der kan aldrig helt forklares, så man forstår det, man skal simpelthen selv opleve det.

Fed stemning

Der var en fed spænding i ryttergården, på dagen, selvom meget lidt af det kunne sammenlignes med et almindeligt mx løb. Man kunne fornemme den store glæde mellem kørerne, hvor der virkelig blev delt mange mandekrammere ud, da man jo ikke ser hinanden hver dag. Det ser vi også til at almindeligt løb, men slet ikke så meget som her, så vi smuttede væk fra denne “zone” så de kunne få hilst på hinanden, og vi kunne passe vores arbejde.

Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023

Stor hjælpsomhed

En af tingene vi kunne genkende fra de unge dage, var hjælpsomheden, kørerne imellem, hvor nogle har været med en menneskealder, mens andre er kommet til på et senere tidspunkt i livet. Det var over det hele, man kunne opleve dette, både på, og udenfor banen, og det vækker altså en speciel form for glæde, at kan se konkurrenter hjælpe hinanden, så der kan komme så mange på banen som muligt. En af kørerne sagde til crossbladet, at de kører for at have det sjovt, selvom det er alvorligt, men det skal ikke være en sur pligt, så er det langt bedre at lade være med at køre, og bare hygge.

Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023

Legenden Børge Vad

Lige for at få en ting på det rene, så var der mere end en levende legende tilstede i denne ryttergård, men Børge Vad er en person som vi mødte hver eneste weekend til løb, i alle afkroge af landet, i vores unge dage. Han var i super godt humør, med et stort smil, som vi kender ham, og da vi boede lige ved siden af ham, så kunne vi ofte høre ham snakke, og grine med en masse, der lige kiggede forbi. Det er jo ikke mange Classic Cross kørere, der kan prale med at have sin far med, men det kunne Flemming Vad, og Kurt Vad, formanden af Classic Cross (bror til Børge) var skam også til stede, og et par stykker mere af familien, som vi ikke helt fik fat på.

Artikel foto: Classic Cross DM Finalen, Kolding 2023

Fedt ræs, unge og ældre

Når man siger Classic Cross, så er det jo gamle maskiner, men vi havde også fået det indtryk, at det kun var “gamle” mennesker, der så kørte dette, men her fik vi da op til flere overraskelser. Der var en del unge, (læs yngre) der kørte med, så der var en god blanding af det hele. Det var en fed dag, med masser at ræs, og kampe på banen, også selvom vejret havde sat en lille dæmper på det hele. Dette er uden tvivl noget vi skal med til igen, for vi skal simpelthen oplede det i flot vejr, hvor der ikke er en masse begrænsninger, så vi kommer med garanti tilbage i 2024, et sted ude i landet.

Vi føler faktisk ikke at vi har en komplet oplevelse af dette, og det er kun grundet vejret, og har gjort det en smule svært at forklare fuldt ud.

Vi ses ude på banerne, også i 2024.

 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk