Motocross Nyheder

Sådan oplevede crossbladet DM-A 2023 hos Morsø Motocross Klub

Artikel foto: DM-A 2023, Morsø Motocross Klub

Lørdag 12. august 2023, skulle anden-sidste afdeling køres af DM-A 2023, hvor også 85ére kørte med. Vi har prøvet at sætte lidt ord på denne oplevelse, hvilket har været svært.

Vi ankom hos Morsø Motocross Klub fredag 11. august 2023, i god tid, så vi kunne få så meget med af denne oplevelse, og det resulterede i, at vi også blev sat i arbejde, dog for en kort stund. Der var en lille smule stress i ryttergården, for der var en pumpe, der drillede, og de skulle jo have vandet Maxi banen, så det ikke støvede, og det var lidt underholdende at se på, men vi kunne også fornemme, at vi ikke skulle kommentere på dette, eller tage billeder. Personen der var i det røde felt, over pumpen, blev dog kølet ned, for lige pludselig så kom der vand i rigelig mængder, og så var “alt normalt igen” eller tæt på. Problemet blev i hvert fald løst, og de kunne få vandet banen, der virkelig endte ud med at være perfekt.

Top hygge om fredagen

Fredag aften oplevede vi noget at det vigtige, nemlig at snakke med kørerne, og ikke mindst forældrene, specielt til 85ér klassen, og det betyder altså meget, hvis man gerne vil have en finger på pulsen. Det blev en lille smule sent, da vi lige skulle “teste noget i teltet” så det var lidt stramt at komme i gang lørdag morgen. Heldigvis så var de alle tidligt i gang, og der var kaffe på kanden, men der var jo over 60 hjælpere til stede, hos Morsø Motocross Klub, så vi måtte også selv brygge noget kaffe, for at opnå de rette mængder.

Pivflot anlæg og bane

De mange frivillige havde knoklet for at skabe den allerbedste stemning, både til kørere, og gæster, der kunne komme på besøg om lørdagen, i tidsrummet 11:00 til 17:00, for at opleve nogle af Danmarks bedste motocross kørere. Banen stod bare knivskarp, og der var kræset lidt ekstra for alle hoppene, nu det var et DM, og kørerne roste den da også, for det er ikke altid, den er så god.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Artikel foto: DM-A 2023, Morsø Motocross Klub
Artikel foto: DM-A 2023, Morsø Motocross Klub
Artikel foto: DM-A 2023, Morsø Motocross Klub

Det summede over det hele

Man kunne bestemt godt mærke at det var anderledes, end de mange andre løb, som crossbladet har været ude til, siden marts måned. Spændingen var intens, man kunne fornemme et specielt fokus, vi ikke har oplevet til de andre løb, og så alligevel. Vi har jo mødt nogle af kørerne henover sommeren, på crosslejre, og team træning events, osv, og her har man jo kunne snakke. Enkelte kom og sagde hej, og snakkede, ja Kaalund hilste endda på banen, i tidskvallen og råbte hej, mens andre, havde et stift blik, ud i luften. Det forstår vi ganske klart, for der er jo noget på spil her, andet end at få en kører til at gøre, hvad man gerne vil i et sving, eller på et hop.

Publikum storhyggede

Vi mødte rigtigt mange børn, og unge mennesker, der havde været på jagt efter klister (mini plader), og voksne, der var ude og ses en masse ræs, fra andre klubber i Danmark. Det var et flot vejr, lige indtil der skulle køres Super Heat, for her begyndte det at regne let, og nok til at vi måtte smide vores kamera i tørvejr. Her tyndede det lidt ud i de besøgende, men det er jo også træls at blive våd.

Den blå vest, blev afvist

Da vi meldte vores ankomst, så bad vi om at få lov til at bruge en blå fotovest, hvilket blev godkendt af klubben, men efter en god time på banen, så blev dagens dommer, enig med sig selv om, at vi skulle forlade området, og tage en gul vest på. Det er første gang, vi er blevet bedt om dette, siden vores lille kamp om, at få tilladelse til dette, men det er jo ikke dommeren, der laver reglerne, så det gjorde vi naturligvis. Se også: Fotografer skal ikke forveksles med officials og reddere

Vi manglede et eller andet

Det er ikke fordi at vi render rundt med armene over hovedet, og jubler over DM-A 2023, og det er lidt svært at forklare. Det er på ingen måder noget med klubben, eller dens frivillige, det er selve løbet, som vi mener, der mangler et eller andet. Det virker lidt som om at, fokus er på Teams, prestige, have det fedeste udstyr, cykler, gejl, tøj, altså det totale udseende. Selvom man ikke kan leve af motocross, så er der nogle sponsorer, der skal fodres, der er med til at betale gildet, og hvis man ikke er god nok til det, så er man ikke en del af kliken.

Det er sgu lidt svært at forklare, men selvom der skal være fokus på DM, så manglede vi noget åbenhed, og håber inderligt dette vil komme tilbage, for det oplevede vi selv, i de unge dage. (som vi husker det). Om det er fordi man er en nysgerrig journalist, og ikke en kører, det er vi lidt i tvivl om, men tiderne har jo ændret sig kraftigt, på de 30år som vi har været væk.

Kommer crossbladet igen

Det er svært at svare på, men vores fokus ligger nok et lidt andet sted, nemlig hos dem der kan ende som A-kører, og håber at de kan tage noget af  “det som vi mangler” med fra deres tid nu, og op til den store klasse, og sprede det.

Den er enormt svær at runde af, og bliver noget vil komme til at gå at tænke over i noget tid, men man ved aldrig, lige pludselig, så står vi ved et løb, det kan være et nyt DM-A. For god ordens skyld, så har køreren på artikel foto, intet med artiklen at gøre, andet end det ser fedt ud.

Vi ses ude på banerne.


 

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk