Motocross Nyheder

Se hvordan du kan komme i gang med at køre motocross i Danmark

Uhre Motorsportscenter, Uhre Banen, Motocross, MX, Motocross Nyheder,
Artikel foto: Træning på Uhrebanen

Her kan du se hvordan du kan komme i gang med at køre motocross i Danmark, og bliv en del af fællesskabet.

Længe har det været sådan, at der er en ven, familie eller et barn af en tidligere kører, der starter op med motocross, men der er kommet meget mere fokus på motocross ude i klubberne og foreningerne, så de kan få nye medlemmer ind, på anden vis.

Lokale foreninger og skoler har i mange år haft tilbud om motocross, hvor de har maskiner og udstyr til rådighed, så man på den måde kan komme ind og “snuse” til denne sport, hvor det ikke bare gælder om at sætte sig på en maskine og dreje håndtaget i bund. Der er kommet meget mere bredde på motocross de seneste mange år, og det er fedt at se, hvordan de forskellige gør noget for at få udbredt sporten, og vi har kun se en lille procentdel af dette.

Du skal finde en lokal bane

Det bedste man kan gøre, hvis man gerne vil se mere om motocross, er at finde en lokal klub, forening eller motocross bane, der hvor du bor, og så er det lige meget om det et en DMU eller DMCU bane, for de er alle mennesker, der gerne vil denne sport, det er bare to forskellige forbund, dog med lidt forskellige synspunkter, men der er jo ikke nogle der er helt enige, og fred være med det. Hvis ikke der er et lokal tilbud, så er det bare at komme ud på banen, og snakke med dem, der allerede er i gang, og der er masser af hjælp og information at hente, hvor man måske kan få en prøvetur, og se om det er noget for en, eller det er fodbold, man skal gå til.

Hvad er motocross

Kogt helt ind til benet, så er motocross alt andet, end bare at sætte sig op på en maskine og dreje håndtaget i bund, for det er en meget teknisk krævende sport, hvor det kræver en god kondition. Man kører på baner, med mange sving og hop, og det kan være tunge sandbaner, eller hårde baner, endda hårde som granit, for der findes rent faktisk en motocross bane på Bornholm.

Kort og godt, så gælder det om at komme først over målstregen, samtidig med en god teknik, og så kan man klatre op gennem klasserne, hvor man starter i en C-Klasse, dernæst B, og til A-Klassen, der er den bedste klasse. Det er langt fra alle der kæmper om at komme op i de bedste rækker (og alligevel) man går altid med drømmen om at blive den bedste, indenfor den sport man udøver, og hvis man er god til det man laver, så kan man også komme langt.

Er det ikke dyrt

Motocross er jo slet ikke det samme, som at gå til fodbold, og man kan sagtens købe sig fattig, også i denne sportsgren, men man behøver slet ikke en masse af det nyeste grej, eller den nyeste maskine, for at komme i gang med at køre motocross. Når man besøger landets motocross baner og kommer i snak med medlemmerne, så kan man mange gang finde sig en billig maskine, som man kan starte på. Hvis man så finder ud af, at det er dette man gerne vil, så kan man altid opgradere hen af vejen.

Motocross er tidskrævende

Hvis man sætter alt på denne sport, så er det tidskrævende, for der er jo maskineri der skal holdes ved lige, og man skal træne på banerne, og hvis man kommer dertil, så køres der løb i weekenderne, og specielt i sommertiden, så kan ens tid hurtigt forsvinde på alt dette. Men det er jo helt op til den enkelte, hvor meget tid, og hvor mange penge, der skal postes i projektet.

Så kom ud i klubberne eller foreningerne og kig på sporten, der er med sikkerhed mange der gerne vil besvare spørgsmål, og hjælpe jer videre, og hvem ved, måske er du den nye mester.

crossbladet.dk

Tak fordi du læser med på Crossbladet.dk - Du kan læse mere om, hvem "vi" er, samt finde vores kontakt information på siden OM Crossbladet.dk
Back to top button
Crossbladet.dk