Motocross Nyheder

Vil kørerne få den rette træning inden det første løb i marts 2024

Landsdelsmesterskab Syd 2023, Finaler, SMC, Sønderborg Motor Club, MX, Motocross, Crossbladet, Motocross Nyheder, MX Billeder
Artikel foto: Landsdelsmesterskab syd finale 2023

Snakken er stille og roligt begyndt i krogene, for kan landets kørere nå at træne nok, inden det første løb bliver kørt.

9 marts 2024 starter DMU Sæsonen på Korskroen, men med det vilde, lange, og noget unormale vintervejr vi har haft indtil videre, kan det jo begrænse kørernes mulighed for at træne. Vi har flere gange på kort tid, hørt bekymrede forældre, der snakker om at deres børn ikke når at komme ud og træne på landets baner, inden sæsonen starter op, for det er ikke helt ens for alle.

Mange komme ikke udenlands

Dem der har muligheden for at komme udenlands og træne, inden sæson opstarten, de har jo en fordel, med at have en del timer i systemet, inden opstarten, men dem der ikke har denne mulighed, når ikke at køre meget.

Som det ser ud lige nu, så bliver det desværre nok begrænset, hvad der kommer af træningstid på landets baner, inden vi rammer marts 2024, for den vilde frost har altså bidt sig fast. Der kommer til at gå lang tid, inden banerne bliver klar til at træne, og køre løb på, efter den meget hårde og lange periode med frost, både dag og nat, så gad vide hvordan det hele ender ud.

MX, Motocross, KMCK, Kolding Motocross Klub, December 2023, Smadret bane, Mudder, Crossbladet, Motocross Nyheder ,
Artikel foto: Søndagstræning i Kolding, december 2023

Skal ud at træne

Vi har hørt flere sige, at de skal have “ungerne” ud og træne i en vis mængde timer, inden der skal køres løb, bare for at komme i gang igen, efter den længere pause. Det er jo langt fra det samme, at kan komme indoor, eller køre på en mark, og det er slet ikke alle der har denne mulighed.

Hård frost længe

Hele denne uge, i skrivende stund 16. januar 2024, og noget tid frem, der vil der fortsat være nattefrost, og enkelte dage med dagsfrost, men så burde det også slippe stille og roligt. Men herfra og så til banerne bliver til at køre på igen, der er altså et godt stykke vej.

Vi er lidt spændte på at se, hvordan dette ender ud, men vi håber da at frosten forsvinder tids nok, så man kan nå at træne lidt, inden det første løb i marts måned 2024.


 

Back to top button
Crossbladet.dk